Henkilökunta

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lmo.fi

Arminen Susanna, viulu
045-6383153

Olen toiminut Lauttasaaren musiikkiopiston viulunsoitonopettajana vuodesta 2004. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2003 ja Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta vuonna 2000. 2000-luvun alussa työskentelin orkesterimuusikkona mm. Ruotsissa Musica Vitaessa ja Stockholms Sinfoniettassa ja Suomessa Helsingin kaupunginorkesterissa ja Kansallisoopperan orkesterissa. Vuodesta 2005 alkaen olen osallistunut säännöllisesti Colour Strings-pedagogiikan kursseille ja käyttänyt metodia opetuksessani. Viimeksi kesällä 2017 suoritin Colour Strings-sertifikaation IIA ja IIB-vaiheet. Esiinnyn aktiivisesti kamarimuusikkona ja järjestän kesäisin Sääksmäki Soi!-festivaalia. Yhtyeeni Trio La Ruen kanssa olen esiintynyt kotimaan lisäksi Ruotsissa ja Italiassa. Triomme toinen levy ilmestyy tammikuussa 2018.

Garam Virva, piano ja säestys
041-4441225

Opiskelin Sibelius-Akatemiassa Hamsa Al-Wadi Juriksen luokalla ja Eero Heinosen sekä Erik T. Tawaststjernan johdolla. Vaihto-oppilasvuoden vietin Budapestissa ja Liszt-Akatemialla opettajinani toimivat István Lantos ja Csaba Király. Ilokseni sain valmistumisvuonna 2006 "Vuoden naistaiteilija"-stipendin kansainväliseltä Zonta-yhdistykseltä.Esiinnyn säännöllisesti sekä Trio La Ruen pianistina että viulisti Mervi Myllyojan kanssa. Näillä kokoonpanoilla olen mm levyttänyt kolme cd:tä ja soittanut kiertueilla Ruotsissa ja Italiassa. Esiintyminen on minulle tärkeää myös pianopedagogin työssä, jotta voin pitää muusikon ammattitaitoa yllä ja antaa inspiraatiota myös sitä kautta omille oppilailleni.Lauttasaaren musiikkiopistossa olen toiminut pianonsoiton opettajana ja säestäjänä vuodesta 2006 lähtien. Mielestäni opetus on hedelmällisintä jos oppilas kokee voivansa luottaa opettajaan ja löytää motivaation haasteellistenkin kappaleiden harjoitteluun onnistumisien ja kannustuksen myötä.

Hellsten Linda, talousasiat
040-5611008

Helske Riikka, musiikkileikkikoulu ja soittopajat
050-3652201

Opetan musiikkileikkikoululaisia vauvoista eskarilaisiin musiikkiopistolla ja yhteistyöpäiväkodeissamme sekä alakoululaisia soittopajoissa. Olen koulutukseltani kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteri ja musiikkipedagogi AMK. Täydennyskoulutuksena olen suorittanut myös Orff-kurssit I, II ja III sekä lopputyöseminaarin. Musiikkiopiston ulkopuolella minut voi tavata Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! hiirenä. Piip!

Jordman Matti, rehtori
040-5067324

Aloitin Lauttasaaren musiikkiopiston rehtorina vuoden 2017 alussa. Seikkailuni musiikin parissa alkoi jo 1970-luvulla trumpetistina Kuusankosken työväensoittajissa ja paikallisessa musiikkiopistossa. Olen opiskellut musiikkia myös Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa, josta valmistuin maisteriksi 1996. Opettajana ehdin toimia yli 10 vuotta eri oppilaitoksissa opettaen lähinnä teoria-aineita. Sen jälkeen työskentelin Sibelius-Akatemiassa ja Taideyliopistossa yli 16 vuotta erilaissa kehittämistehtävissä. Rehtorin työ opistossamme on vaihtelevaa, mielenkiintoista ja hauskaa. Siitä pitävät huolen upeat opettajamme ja kivat oppilaat.

Kaakkolammi Timo, kitara
050-4927789

Olen ollut Lauttasaaren musiikkiopistossa kitaraopettajana vuodesta 2013. Samana vuonna valmistuin myös Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta musiikin maisteriksi. Siellä opettajinani toimivat Jukka Savijoki ja Ismo Eskelinen. Kävin myös lukuvuoden verran opiskelijavaihdossa San Sebastianissa, Espanjassa Marco Socíasin oppilaana. Opiskeluaikanani osallistuin jonkin verran kitarakilpailuihin ja olin vuosina 2010-2011 palkinnonsaaja tai finalisti viidessä kansainvälisessä kitarakilpailussa. Olen soittanut useita omia kitarakonsertteja ja esiintynyt mm. orkesterin solistina. Vahvimmat taitoni lienevät klassisen musiikin parissa, mutta viime aikoina olen rakkaan klassisen musiikin lisäksi innokkaasti harrastanut myös mm. improvisointia erityisesti jazzin ja muunkin musiikin parissa. Varsinkin nuorempana soitin paljon myös erityylisissä bändeissä ja sellaisiakin keikkoja on tullut soitettua satoja. Opettajana pyrin olemaan ennen kaikkea itsekin innokas musiikin harrastaja ja omalla esimerkilläni saamaan myös oppilaani innostumaan musiikin tekemisestä. Nautin työssäni valtavasti siitä, kun oppilaan kanssa yhdessä koemme aidon musiikillisen innostumisen hetken. Vapaa-ajallani harrastan edellä mainittujen asioiden lisäksi leikkipuistoja, duplo-rakennelmia, iltasatuja sekä ehtiessäni myös urheilua.

Kanerva Marianne, pasuuna ja torviryhmä
045-1122678

Kontio Julia, klarinetti

Koponen Ville, käyrätorvi ja torviryhmä
050-3688246

Korhola Antti, musiikin perusteet
040-7464695

Hei vaan! Olen Antti Korhola, musiikin perusteiden opettaja. Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Sävellyksen ja musiikinteorian osastolta kesäkuussa 2017. Olen opettanut Lauttasaaren musiikkiopistossa vuodesta 2010. Musiikin perusteiden opettajana haluan jakaa sekä käytännöllisiä muusikontaitoja että teoreettista ymmärrystä musiikista. Työajan ulkopuolella soittelen viuluani muun muassa klezmer- ja kansanmusiikkiyhtyeissä.

Kotkavuori Leena, piano ja pianovalmennus
040-7523300

Olen opettanut pianonsoittoa Lauttasaaren musiikkiopistossa v. 1998 lähtien. Länsimaisen taidemusiikin rikkaaseen perintöön pohjautuvan opetuksen lisäksi minusta on tärkeää opettaa oppilailleni myös käytännön muusikkouteen liittyviä taitoja. Valmistuin musiikkioppilaitoksen pianonsoitonopettajaksi Jyväskylän Konservatoriosta Leea Isotalon oppilaana, ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta Marita Viitasalon ja Hamsa al-Wadi Juriksen oppilaana. Olen osallistunut useille pianon mestarikursseille, ja myös liedkursseille pianistina. Olen täydentänyt vapaan säestyksen ja pedagogian opintojani, ja esiintynyt erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa kotimaassa ja ulkomailla. Perheeseeni kuuluu puoliso, kaksi aikuista lasta ja kissa. Vapaa-ajallani mielelläni ulkoilen, kokkailen, luen, käyn konserteissa – ja silloin tällöin pulahdan laitesukeltajana tutkimaan vedenalaista elämää.

Lehko Sikri, saksofoni (perhevapaalla)
040-5479719

Marin Risto-Matti, piano
050-3551632

Mikkola Marko, kontrabasso
050-5510443

Myöhänen-Mäkelä Taru, piano ja pianovalmennus
040-7431368

Pianonsoiton lehtori , Musiikin maisteri.
Elämäni on ollut musiikkia syntymästä lähtien. Synnyin muusikkoperheeseen Kuopiossa ja minulla on 2 sisarusta, jotka ovat myös ammattimuusikoita. Valmistuin Sibelius-Akatemiasta Helsingistä solistiselta linjalta opettajanani Vitali Berzon. Täydensin solistisia opintojani Pariisissa Olivier Gardonin johdolla sekä tein jatko-opintoja San Diegon State Universityssä Mitzi Kolarin johdolla keskittyen ryhmäopetukseen. Olen opettanut pianonsoiton pedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa sekä luennoinutpianonsoiton opettamisesta eri musiikkioppilaitoksissa. Olen Pianopedagogit ry:n kunniajäsen ja Valtakunnallisen Lapinlahden musiikkileirin taiteellinen johtaja. Minut on palkittu Pro Musica-palkinnolla. Perheeseeni kuuluu sellistimies, kapellimestari/sellistipoika sekä baletin ammattiopinnoissa oleva tytär sekä berninpaimenkoira.

Mäkeläinen Maija, huilu
050-3722837

Opetan huilunsoittoa Lauttasaaren musiikkiopistossa ja Helsingin Konservatoriossa. Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius Akatemian esittävän säveltaiteen osastolta Ilpo Mansneruksen oppilaana. Olen täydentänyt koulutustani lukuisilla mestarikursseilla ja pedagogisilla opinnoilla Suomessa ja ulkomailla. Olen soittanut eri orkestereissa ja yhtyeissä sekä esiintynyt solistina ja omin konsertein kotimaassa ja ulkomailla. Harrastan lukemista ja seuraan aktiivisesti kulttuurielämää. Käyn konserteissa, oopperassa, teatterissa sekä taidenäyttelyissä ja aina kun ehdin lenkkeilen Lauttasaaren rantapoluilla.

Pernu Jussi, piano ja vapaa säestys
050-5168636

Hei, olen Jussi, pianonsoiton ja vapaan säestyksen opettaja. Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Vuosina 2001-2002 opiskelin Budapestin Franz Liszt -akatemiassa. Opetustyöni ohella konsertoin kamarimuusikkona, kevyen musiikin orkestereissa sekä liedpianistina. Musiikkityylien laaja-alainen hallinta ja korvan taidot ovat mielestäni muusikon tärkeitä ominaisuuksia, ja näitä taitoja pyrin edistämään myös oppilaideni opetuksessa.

Rahnasto Laura, musiikkileikkikoulu ja puhallinryhmät sekä puhallinvalmennus
040-5190291

Olen koulutukseltani huilunsoiton opettaja ja varhaisiän musiikinopettaja, musiikkipedagogi AMK Metropolia. Lisäksi olen opiskellut Sibelius-Akatemiassa musiikkiterapiaa, Pop-Jazz Konservatoriossa improvisaatiota ja Helsingin yliopistossa musiikkitiedettä. Opetan Lauttasaaren yhteistyöpäiväkodeissa ruotsin kielellä musiikkileikkikoululaisia. Musiikkiopistossa opetan huiluryhmää, nokkahuiluryhmää ja puhallinvalmennusta. Opetan myös Pakilan musiikkiopistossa huilunsoittoa ja huilumuskaria. Konsertoin huilistina aktiivisesti kitaristikolleegani kanssa. Opetuksessani pidän tärkeänä luottamussuhteen luomista, kannustamista, oppilaslähtöistä kuuntelemista ja motivaatiota joka syntyy ilosta oppia uusia taitoja ja tietoja. Vapaa-aikana harrastan uintia ja tanssia. Käyn konserteissa, teattereissa ja taidenäyttelyissä, luen ja kokkailen.

Rechardt Mikael, kitara ja kitararyhmät
044-5181838

Saari Laura, sello, sellovalmennus ja Superjouset
040-7152323

Olen Laura Saari ja opetan Lauttasaaren musiikkiopistossa sellonsoittoa sekä ohjaan Superjouset -orkesteria. Tunneillani opiskellaan muun muassa sellonsoiton perustekniikoita, musiikin muotoja, fraseerausta ja yhdessä soittamista. Opettajana olen innostuva ja kärsivällinen. Kohtaan oppilaat yksilöinä ja pyrin löytämään jokaiselle soiton opiskelijalle juuri hänelle sopivimman tavan oppia. Koen tärkeänä myös soittoharrastuksen sosiaalisen puolen, uudet ystävät ja vertaisoppijat musaopistolla. Olen toiminut päätoimisena sellonsoitonopettajana valmistuttuani, eli vuodesta 2004 alkaen. Valmistuin musiikkipedagogiksi Helsingin ammattikorkeakoulusta, ja jatkoin myöhemmin opintojani suorittaen solistiset erikoistumisopinnot eli A-tutkinnon vuonna 2008. Sello-opeuden lisäksi toimin freelance-muusikkona ja nautin seikkailuista lasteni kanssa. Pidän erityisesti lasten kirjallisuudesta, metsistä,kamarimusiikista ja ystävistä.

Sainio Mari, musiikin perusteet

Saunamäki Anna, nokkahuilu
044-3502440

Olen Anna ja opetan musiikkiopistossa nokkahuilunsoittoa sekä puhallinvalmennusta. Aloitin nokkahuilunsoiton seitsemänvuotiaana Hämeenlinnan musiikkiopistossa. Haaveenani oli alun perin poikkihuilu, mutta nokkahuilun vivahteikas sointi ja hauskat yhteissoittomahdollisuudet imaisivat minut niin vahvasti mukaansa, että unohdin poikkihuilun ja sain nokkahuilunsoitosta lopulta itselleni ammatin. Opiskelin nokkahuilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja valmistuin sieltä musiikin maisteriksi vuonna 2007. Nokkahuilu on viehättävä soitin, jonka erikoisuutena on se, että soittotaidon karttuessa ja sormien kasvaessa pääsee soittamaan myös nokkahuiluperheen isompia jäseniä. Erikokoisten nokkahuilujen soittaminen kuuluu nokkahuilistin elämään myös musiikkiopistossa. Yhdessä muiden kanssa soittaminen on tärkeä, hauska ja koukuttava osa harrastusta. Soittotunneilla on kiireetön tunnelma, jotta voimme etsiä, tutkia, löytää, kypsytellä ja oivaltaa asioita rauhassa oppilaan omaan tahtiin. Musiikki tekee hyvää elämän kaikilla osa-alueilla. Olen iloinen saadessani toimia yhtenä linkkinä lasten ja nuorten sekä musiikin rajattomien mahdollisuuksien välillä!

Szilvay-Monto Pilvi, musiikkileikkikoulu ja pajat (perhevapaalla)

044-3645740

Valmistuin Musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta pääaineena varhaisiän musiikkikasvatus. Pääinstrumentteina minulla on laulu ja piano, joita olen opiskellut sekä klassisen- että pop-musiikin saralla. Säveltäminen ja sanottaminen ovat mielipuuhiani ja niitä hän teenkin Unajan ja Untamon lastenmusiikkiorkesterilleni, jossa toimin myös näyttelijänä ja laulajana.

Motto: ”Opettaminen on sitä, että tekee itsensä ensin korvaamattomaksi, sitten tarpeettomaksi.”

Sijaiset: Laura Rahnasto ja Aino Rautakorpi

Suomela Soineli, oboe

Tyrväinen Hanna, alttoviulu ja viulu, jousivalmennus
050-5468107

Olen Hanna, alttoviulu- ja viuluope. Vedän myös jousivalmennusryhmää opistossamme ja opetan mielelläni aikuisiakin. Mielestäni hauskinta musiikkiharrastuksessa on kaikenlainen yhteissoitto, joten yritän saada oppilaanikin innostumaan siitä heti alusta alkaen. Soitamme paljon pareittain, pienryhmissä ja pianon kanssa, myöhemmin myös kamariyhtyeissä ja orkestereissa. Toivon oppilailleni niin lämmintä musiikkisuhdetta, että soiton ilo ja musiikin kuuntelu jatkuisivat myös musiikkiopistovuosien jälkeen. Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja jatko-opiskellut Salzburgin Mozarteum-korkeakoulussa sekä osallistunut lukuisille täydennyskoulutuskursseille (mm. erityispedagogiikka, orkesterinjohto, Colour Strings-metodi, vapaasäestys...). Pidän tärkeänä päivityskoulutuksena myös osallistumista ESTAn (Euroopan jousisoitinopettajat) vuosikonferensseihin. Päätoimisena orkesterimuusikkona ehdin toimia lähes 20 vuotta. Erityisen kiinnostunut olen vanhasta musiikista ja soitan myös barokkialttoa. Nykyperheeseeni kuuluu pieni musta koira, joka ulkoiluttaa minut kolmesti päivässä. Muun vapaa-aikani vietän mieluiten sohvallani lueskellen ja laatusarjoja -kuten Late Lammasta- katsellen. Omat lapseni ovat jo aikuisia ja olen päässyt myös pikkuruisen tytön mummiksi.

Ukkonen Kati, kanslisti
044-2355065

Valtonen Juhana, trumpetti ja kornetti
050-5922745

Viherväs Kaisu, fagotti (perhevapaalla)
040-0461347