Tietoa opistosta

Musiikkiopiston historiaa


Lauttasaaressa on jo pitkään ollut hyvät mahdollisuudet harrastaa musiikkia. Perinne alkoi heti sodan jälkeen lauluyhtyeillä, ja Lauttasaaren Yhteiskoulu tuli tunnetuksi tasokkaasta musiikinopetuksesta. Tämä sai aikaan idean musiikkiopistosta. Lauttasaaren musiikkiopistoa ylläpitämään perustettiin kannatusyhdistys. Väkiluvun kasvaessa tarve lasten ja nuorten musiikilliselle koulutukselle lisääntyi myös.

Aluksi musiikkiopisto toimi LYK:in tiloissa kouluajan ulkopuolella, joka oli hyvin epätavallista tuohon aikaan. Ensimmäiset 116 oppilasta aloittivat Lauttasaaren musiikkiopistossa opiskelun syyslukukaudella vuonna 1972 LYK:in luokissa.

Vuonna 1980 Lauttasaaren musiikkiopisto muutti osoitteeseen Myllykalliontie 3, silloisiin Lauttasaaren sivukirjaston ja neuvolan tiloihin. Tämä oli suuri parannus koululuokista. Musiikkiopistolla oli siis käytössä joukko omia opetustiloja ja kaksi salia, jotka mahdollistivat kamarimusiikin harjoittamisen ja toimivat opiston omina konserttisaleina. Kesällä 2019 opisto muutti osoitteeseen Vattuniemenkatu 5.

Nykyään musiikkiopiston oppilasmäärä on viisinkertaistunut ja heitä ohjaa lähes 30 opettajaa.