top of page
LMO:n oppilaita soittamassa.
Lauttasaaren musiikkiopiston logo
LMO:n oppilaita soittamassa.

Lauttasaaren musiikkiopisto

Lauttasaaren musiikkiopisto on monipuolinen oppimisympäristö, jossa on mahdollisuus syventyä rauhassa musiikin opiskeluun ja harrastamiseen oppilaan oman kiinnostuksen ja edellytysten mukaisesti.

Musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetusta erityisesti musiikin laajan oppimäärän mukaisesti.

Sen lisäksi opisto tarjoaa erilaista toimintaa musiikin ja taiteiden parissa kaiken ikäisille.

 

Lauttasaaren musiikkiopisto on kannatusyhdistyksen ylläpitämä yksityinen musiikkioppilaitos, joka kuuluu opetustuntikohtaisen valtionosuuden sekä Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piiriin.

Musiikkiopiston historiaa


Lauttasaaressa on jo pitkään ollut hyvät mahdollisuudet harrastaa musiikkia. Perinne alkoi heti sodan jälkeen lauluyhtyeillä, ja Lauttasaaren Yhteiskoulu tuli tunnetuksi tasokkaasta musiikinopetuksesta. Tämä sai aikaan idean musiikkiopistosta. Lauttasaaren musiikkiopistoa ylläpitämään perustettiin kannatusyhdistys. Väkiluvun kasvaessa tarve lasten ja nuorten musiikilliselle koulutukselle lisääntyi myös.

Aluksi musiikkiopisto toimi LYK:in tiloissa kouluajan ulkopuolella, joka oli hyvin epätavallista tuohon aikaan. Ensimmäiset 116 oppilasta aloittivat Lauttasaaren musiikkiopistossa opiskelun syyslukukaudella vuonna 1972 LYK:in luokissa.

Vuonna 1995 Lauttasaaren musiikkiopisto muutti osoitteeseen Myllykalliontie 3, silloisiin Lauttasaaren sivukirjaston ja neuvolan tiloihin. Tämä oli suuri parannus koululuokista. Musiikkiopistolla oli siis käytössä joukko omia opetustiloja ja kaksi salia, jotka mahdollistivat kamarimusiikin harjoittamisen ja toimivat opiston omina konserttisaleina.

 

Kesällä 2019 opisto muutti väliaikaisiin tloihin osoitteeseen Vattuniemenkatu 5 ja maaliskuussa 2022 pysyviin tiloihin Lauttasaaren kirkolle.

 

Nykyään musiikkiopiston oppilasmäärä on viisinkertaistunut ja heitä ohjaa lähes 30 opettajaa.

LMO:n oppilaita soittamassa.
LMO:n oppilaita soittamassa.
LMO:n oppilaita soittamassa djempe-rumpuja.
LMO:n oppilaita soittamassa.
LMO:n oppilaita soittamassa puhallinsoittimia.
bottom of page