top of page

Usein kysyttyä muskarista

Milloin ilmoittaudutaan?

Varsinainen ilmoittautuminen muskariin on keväällä ja alkusyksystä, vapaita paikkoja voi tiedustella opettajilta ja kansliasta myös kesken vuoden. Paikka varataan aina koko lukuvuodeksi, eli syksyllä ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua kevätlukukaudelle erikseen. Ryhmään voi tulla kokeilukäynnille 1–2 kertaa, ja lukukausimaksu laskutetaan sen jälkeen.

Ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta: https://lmo.eepos.fi/#/forms

Mitä tarvitaan mukaan?

Tunneilla olisi hyvä olla jarrusukat tai tossut ja mukava, liikkumiseen sopiva vaatetus. Pienelle vauvalle voi ottaa mukaan oman makuualustan, esim. pienen peiton.

Miten lukuvuosi rakentuu?

Musiikkiopistossa noudatetaan pääsääntöisesti koulujen loma-aikoja. Kuluvan lukukauden aikataulut löytyvät aina Ajankohtaista muskarissa -sivulta. Syyslukukaudella on 17 ja kevätlukukaudella 18 toimintakertaa. Toiminta koostuu opetustuntien lisäksi joulu- ja kevätjuhista sekä syys- ja kevätkonserteista.

Voiko vauva tai taapero osallistua muskariin myös muiden kuin varsinaisen huoltajansa kanssa?

Alle kolmevuotias voi osallistua muskariin äidin, isän, isovanhemman tai hoitajan, kenen tahansa aikuisen kanssa.

Pitääkö muskarilaisen poissaolot ilmoittaa?

Yksittäistä poissaoloa ei tarvitse ilmoittaa, pidemmät poissaolot tai lopettaminen on hyvä ilmoittaa opettajalle tai kansliaan. Musiikkiopisto ei sitoudu korvaamaan oppilaan poissaoloja. Omalta opettajalta voi kuitenkin tiedustella korvaamismahdollisuutta toisessa ryhmässä, yleensä se on järjestettävissä.

 

Jos lapsi lopettaa muskarin kesken kauden, ei maksua palauteta. Vain painavasta syystä (esim. muutto) johtuvan muskaripaikan perumisen yhteydessä voidaan rehtorin kanssa neuvotella maksun osittaisesta palautuksesta (korkeintaan 50%).

Korvataanko opettajan poissaolot?

Opettajan sairastuessa pyritään järjestämään sijainen. Jos sijaista ei saada, opettaja voi perua kaksi tuntia lukukaudessa. Jos peruutuksia tulee enemmän, tunnit korvataan erikseen sovittuna ajankohtana.

Mitä, jos lapsi ei uskalla jäädä vielä tunnille yksin?

3–5-vuotiaiden ryhmissä aloitetaan kauden alussa pehmeästi niin, että aikuinen voi tarvittaessa olla muutaman ensimmäisen kerran lapsen mukana tunnilla. Jos eroahdistus ei helpota ja lapsi ei kuukausienkaan kuluessa suostu vielä jäämään yksin tunnille, pohditaan yhdessä jatkoa ja vaihtoehtoja. Aralle lapselle sopii hyvin esim. 3–5-v lapsi ja aikuinen -ryhmä, jossa kaikki lapsetkäyvät yhdessä aikuisen kanssa.

Esiintyvätkö muskarilaiset?

Kaikki yli 3-vuotiaat muskarilaiset saavat esiintyä perheilleen ryhmänsä kanssa muskarin joulu- ja kevätjuhlissa. Esiintyminen ei ole pakollista, osallistua voi myös yleisön joukosta. Alle 3-vuotiaiden ryhmillä ei ole säännöllisiä esiintymisiä.

Järjestetäänkö lapsille konsertteja?

Musiikkileikkikoululaisille järjestetään kerran lukukaudessa lauantai-aamupäivän konsertti, johon koko perhe on tervetullut. Konsertissa lauletaan, soitetaan ja leikitään muskariopettajien johdolla. Musiikkileikkikoululaiset ovat tervetulleita myös kaikkiin Konserttikalenterista löytyviin musiikkiopiston konsertteihin.

bottom of page